Този път не е ремонтиран от 40 години, подчерта кметът на

...
Този път не е ремонтиран от 40 години, подчерта кметът на
Коментари Харесай

Жители на град Славяново блокираха път в знак на протест

Този път не е ремонтиран от 40 години, подчерта кметът на Славяново Румен Моцев

Жителите на град Славяново, община Плевен, излязоха на митинг през днешния ден поради неприятното положение на сектор от републиканския път III-3402, който минава през обитаемото място. Със земеделска техника бе блокирано придвижването. Пътят свързва град Пордим със село Коиловци. Според локалните хора многочислените дупки по него са причина за съществени пътни произшествия.

" Настояваме този път, по който нищо не е правено от 40 години, да бъде ремонтиран. Той е в окаяно положение, а през него минава главният трафик през града - от коли, рейсове, камиони ", сподели пред кметът на Славяново Румен Моцев.

Той изясни, че правата през града е от близо 2 км и тя е в най-лошо положение от целия път. " По протежението на улицата са ситуирани към 100 къщи. Славяново не е малко обитаемо място, имаме 4000 поданици, три учебни заведения, 23 магазина. Нас не ни устройва изкърпване на пътя, ние настояваме за главен ремонт на вътрешната мрежа в града ", безапелационен е Моцев.

" Няма да спрем дотук, ще затворим, в случай че би трябвало, и основния път София - Русе, само че желаеме да бъдем чути ", сподели още кметът. Той добави, че при случай на основния път, постоянно трафикът се отклонява точно през Славяново.

" Настояваме неотложно да се вземат ограничения и този път да се усъвършенства. Не приказваме за някакви козметични изкърпвания, а за главен ремонт ", сподели Християн Кънев, представител на гражданско обединяване, събрало подписка от 1247 поданици на Славяново с искане за ремонт на пътя. По думите му хората нямат никаква мотивация да си заплащат налозите, тъй като къщите им са напукани, а колите - потрошени. " Отговорите, които получаваме от институциите, не ни удовлетворяват. Нас не ни интересува, че няма стабилно държавно управление, нашият живот продължава ", съобщи Кънев.

Според един от жителите на града Янко Арсов съвсем всеки месец му се постанова да ремонтира джанти или да сменя спукани гуми, а това по думите му се отразява съществено на фамилния бюджет.

От Областно пътно ръководство - Плевен споделиха, че за тази година е планувано да се извърши изкърпване в сектора Коиловци - Славяново. Това ще бъде направено до декември.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР